" /> Draaiboek VolksEvents | VolksBlog | KaosProjects

Draaiboek VolksEvents

Kader:

Ongeveer 250 verschillende initiatieven in een pand van 10.000 m2 werkend binnen een ongelofelijk vernieuwend format, waar tal van kansen voor een ieder, de stad en gewoon ook heel Nederland ontstaan.
Een en ander optimaal benutten en vormgeven is niet gemakkelijk maar is wel een enorme uitdaging. Zo ook op het gebied van evenementen.
Met name inspanningen voor het openingsfeest hebben geleid tot een reeds relatief vaste, doch immer open groep, die zich tot taak hebben gesteld verschillende ‘pandfeesten’ te organiseren.
Een kleine stimulans hiertoe zal wellicht ontvangen worden door het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten.
Urban Bas heeft voor deze aanvraag een ‘basis aanvraag tekst’ geschreven die reeds een richting aangeeft in de kleur en themathiek vraag, waaraan de ‘pandevenementen’ zouden moeten voldoen.
Deze vraag zal met het oog op eventslagen en promotietijd beantwoord moeten worden in opengroepsbijeenkomst op dinsdagmiddag 9 oktober, 15.00 uur!
Werkboek Volkskrant Events
Versie 3 – de datum 23 oktober 2007Volgende bijeenkomst Open Basis Groep dinsdagmiddag, 6 november 2007 15.00 uur BGG Achter


Begane grond groep
roept op tot open inbreng en overleg…
aansluitend bijeenkomst open groep
Dinsdagmiddag 16.00 uurKader:

Ongeveer 250 verschillende initiatieven in een pand van 10.000 m2 werkend binnen een ongelofelijk vernieuwend format, waar tal van kansen voor een ieder, de stad en gewoon ook heel Nederland ontstaan.

Een en ander optimaal benutten en vormgeven is niet gemakkelijk maar is wel een enorme uitdaging. Zo ook op het gebied van evenementen.

Met name inspanningen voor het openingsfeest hebben geleid tot een reeds relatief vaste, doch immer open groep, die zich tot taak hebben gesteld verschillende ‘pandfeesten’ te organiseren.

Een kleine stimulans hiertoe zal wellicht ontvangen worden door het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten.

Urban Bas heeft voor deze aanvraag een ‘basis aanvraag tekst’ geschreven die reeds een richting aangeeft in
de kleur en themathiek vraag, waaraan de ‘pandevenementen’ zouden moeten voldoen.

Deze vraag zal met het oog op eventslagen en promotietijd beantwoord moeten worden in opengroepsbijeenkomst op dinsdagmiddag 9 oktober, 15.00 uur!Vastgestelde Data:
Alle data vallen op een zaterdag

Creatief Verantwoordelijk Status

24 november 2007 - Begane Grond - Toegezegd
29 december 2007 - Rovers verdieping 5 - Uitgenodigd
26 januari 2008 - Volksspectrum verdieping 3 - Toegezegd
23 februari 2008, - SME TV 6 - Toegezegd
29 maart 2008. - Kelder - Toegezegd
Kleur en themathiek:
Volksevents branden los
‘CultuurVerdieping’
In het voormalige Volkskrantgebouw, Wibautstraat 150 1091 GR AMSTERDAM


Het voormalige Volkskrantgebouw is aan een nieuw leven begonnen. Verdiepingen hebben kleur en karakter gekregen. Middels vijf speciale avonden laten wij onze unieke mix van disciplines, stijlen en culturen zien. Niet te missen events, met stip op weg naar een hoge notering op de Amsterdamse Culturele kaart.

Een aflevering CultuurVerdieping biedt een speciale mix van dans, ontwerp, beweging, beeldende kunst, mode, muziek, video, games, installaties, presentaties, lezingen, dj’s, exposities, optredens, acts, performances. Veel jong en nieuw talent maar natuurlijk ook bekende namen.

Elke avond wordt door een andere verdieping artistiek gedragen, samengewerkt wordt met andere pandgebruikers maar ook met initiatieven van elders. Altijd anders, elke keer verrassend. Elke verdieping gaat verder, komt met nieuwe verbanden, nieuwe combinaties, zoekt de max aan de mix, de cross over en de fade out.

Honderden huurders uit de culturele en creatieve hoek, ict-ers en sociale instellingen, muzikanten en mixers, omroepen en aannemers, jongerenwerkers en festivalorganisatoren en heel veel meer zijn in het Volkskrantgehouw aan de slag gegaan. Het is een mega cultuurpand geworden van 10.000 m2 met een prachtig uitzicht over de stad, strakke jaren ’60 architectuur, op zoek naar nieuwe vormen van kollektiviteit en zelfbeheer.Kijk voor programma, achtergronden, kaartverkoop en meer op www.volkskrantgebouw.nl

VRAAG URBAN naar model Subsidieaanvraag, zoals gestuurd naar AfK… Daar ken je wat aan hebbe
Organisatie

- Structuur

De gekozen structuur hangt nauw samen met de gekozen themathiek. Gekozen is voor een vast thema ‘Cultuurverdieping’. Dit betekent dat de Volkseventgroep zorg zal dragen voor de organisatie van de randvoorwaarden, zoals security, schoonmaak, promotie etc. De programma samenstelling en inhoudelijke verantwoordelijkheid zal per avond telkens bij een andere verdieping liggen. Zij krijgen hiervoor een vaststaand budget en behoeven zich voornamelijk alleen bezig te houden met creatieve zaken, zij het dat de nadruk ligt op crossverbanden en samenwerken.


- Verantwoording

De verdieping zal verantwoording van de budget verdeling afleggen aan de Volkseventsgroep. De Volkseventsgroep legt formeel verantwoording af aan Urban Resort. Dit betekent ook dat Urban Resort zorg zal dragen voor de uitbetalingen van facturen en de administratie zal verzorgen.Pr

- Basis VK Site
Een basis VK site is thans in de maak.

- Mailinglijsten

Voor de nieuwe site zal ook een mailinglijst aangelegd worden, die naar buiten gericht is. Iedere huurder zal verzocht gaan worden zijn relaties aan de lijst toe te voegen. Hiertoe zullen voorwaarden en garanties afgegeven worden. De lijst zal enkel en alleen gebruikt worden om Volksnieuws te verspreiden met de nadruk op een ieders agenda items maar met name natuurlijk de Volksevents.


- Drukwerken

Gekozen is een unanieme look voor de verschillende events te presenteren. Het drukwerk voor alle feesten wordt in een keer vervaardigd.

De boodschap is het thema en concept, de datum, plaats, tijd en prijs. Voor het gaandeweg vorm te krijgen programma wordt naar de website verwezen.

Deze vorm van promoten volstaat niet. Grote aandacht wordt expliciet van een ieder gevraagd zijn netwerk aan te spreken. Dit is ook wat we willen. Het slagen moet niet afhangen van mensen van buitenaf maar we willen koppelen en verbinden.


- Persbeleid

Hier zal grote aandacht aan besteed moeten worden. Volksevents zijn een soort van collectief visitekaartje. Een ieder heeft er belang bij dat het gebouw als een enorme inspirerende plek te boek zal gaan staan. Dan moeten we nog een berg pers halen.
Programma

- Welke podia
Canvas, Houten vloer, Bgg Achter verschillende ruimtes beschikbaar in 2007, grote ruimte bgg rechtsvoor (waarschijnlijk het sloopfeestje eind oktober) en in overleg met eenieder die wat wil in zijn ruimte.

- Programmabeleid

Zoals reeds bovenstaand aangegeven is er bepaald dat elke avond programmatechnisch onder de verantwoordelijkheid staat van telkens een andere verdieping. Dit betekent niet dat andere verdiepingen niet kunnen bijdragen. Expliciet wordt aangedrongen op versterken, verbinden en budget delen… Niet in de laatste plaats ook met initiatieven van buitenaf.Budget

- Subsidie
Subsidie ligt in het verschiet van vooralsnog het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten.

- Sponsoren
Volksevents staat open voor sponsering. Voorstellen zullen echter goedgekeurd dienen te worden door de basisgroep. Wie o wie weet iemand?

- Entree

Voorverkoop, verkoop aan de deur en procedures hiervoor moeten nog overlegd worden.


- Horeca

Horecabeleid dient nog verder besproken te worden. Hoe om te gaan met horeca begane grond en met betrekking tot catering. Ook moet er gewerkt worden aan een stuk loyaliteit. Een event kost geld en inspanning waartegenover gewoon omzetten moeten staan. Eigen ijskasten leegdrinken tijdens een officieel programma is bijvoorbeeld gewoon een beetje onethisch.- Winst of verlies. En dan?

Hierover moeten ook afspraken gemaakt worden.
VERGUNNING

Geen zorgen over de vergunning…


Contactgegevens open Basisgroep ‘Volksevents’


Bregje Bregje_snel@yahoo.com
Daphne
Daphnebosschaart@hotmail.com 06 41267473
Juien
Julien@kaosprojects.nl
Sander
sander@kunstinitiatieven.nl 06 55300630
Jaap
jaap@urbanresort.nl
Thijs
t.timmers@perfectserve.nl
Bas
bas@urbanresort.nl
Haidy
haidy.bijnaar@lycos.nl
Franklin
f.esajas@sme-tv.nl
RJ
erjeevroling@yahoo.com
Brigitte
Stichtingabundancia@hotmail.com
John
Sir_john_c@hotmail.com
Claire
Clairefons@gmail.com
Cathelyne
cathelyn@linc-communication.nl
Cassandra
cassandrabron@hotmail.com 06 52641623
Hans
hapole@kaosprojects.nl
Elena
elena@cultureelcentrum.nl
Dorien
contact@krejci.nl
Clyde
crloanjoe@tiscali.nl
Hanno
hanno@liem.cn
Victor
ganproductionas@xs4all.nl
Ingrid
krinskin@hotmail.com
Rik
freespirittrading@gmail.com
Monique
monique@cordaan.nl 06 27744665
Greg
greg@allmuzing.comBregje_snel@yahoo.com; Daphnebosschaart@hotmail.com; Julien@kaosprojects.nl;
sander@kunstinitiatieven.nl; jaap@urbanresort.nl; t.timmers@perfectserve.nl; bas@urbanresort.nl; haidy.bijnaar@lycos.nl; f.esajas@sme-tv.nl; erjeevroling@yahoo.com; Stichtingabundancia@hotmail.com; Sir_john_c@hotmail.com; Clairefons@gmail.com; cathelyn@linc-communication.nl; cassandrabron@hotmail.com; hapole@kaosprojects.nl; elena@cultureelcentrum.nl; contact@krejci.nl; crloanjoe@tiscali.nl; hanno@liem.cn; ganproductionas@xs4all.nl; krinskin@hotmail.com; freespirittrading@gmail.com; monique@cordaan.nl; greg@allmuzing.com