" /> Botsen is ontmoeten | VolksBlog | KaosProjects

Botsen is ontmoeten


Als kind is het gewoon overal tegenaan te botsen. Je ontmoet je vader en moeder. Je botst op borsten, gezichten, handen. Gaandeweg wordt je precieser. Je mede mensen leren je om mensen heengaan, in de armen springen, opgegooid en opgevangen worden, handen schudden, kussen, boksen, slaan en schoppen. Het zijn alle varianten van ontmoeten. Als je je taal hebt leren zingen, als je leert spreken, dan gebeurt dat leren botsen weer. Je doet overal en altijd je mond over open en geleidelijk leer je vormen van ontmoeten kennen. Dit gebeurt ook rond Urban Resort Volkskrant pand.

Als kind is het gewoon overal tegenaan te botsen. Je ontmoet je vader en moeder. Je botst op borsten, gezichten, handen. Gaandeweg wordt je precieser. Je mede mensen leren je om mensen heengaan, in de armen springen, opgegooid en opgevangen worden, handen schudden, kussen, boksen, slaan en schoppen. Het zijn alle varianten van ontmoeten. Als je je taal hebt leren zingen, als je leert spreken, dan gebeurt dat leren botsen weer. Je doet overal en altijd je mond over open en geleidelijk leer je vormen van ontmoeten kennen. Dit gebeurt ook rond Urban Resort Volkskrant pand. Groepen zijn opgeroepen en hebben zich gevormd. Ze hebben mogen botsen met het Volkskrant pand op open avonden, in presentaties, zowel fysiek als verbaal. Ze hebben mogen botsen op Urban Resort, Jaap, Hay, Hein. Ze hebben gewerkt aan binnenkomen, net als stoffen en muggen door de huid heendringen. Urban Resort heeft niet alles en iedereen toegelaten. Er zijn overeenkomsten gevormd. In de komende weken gaan die vis-á-vis gesloten worden. Tot die tijd zijn er nog slechts de interne regels binnen de groepen die gelden. Straks zijn er ook regels die gelden in het Urban Resort als geheel. Er komen vast ook gedragsregels of protocollen. Ik noem ze wel speelregels omdat mensen veel leren als ze spelen. Net gevormde groepen lijken op kinderen, jongeren. Ze spelen en leren, Urban Resort, als een soort oudere groep (zie maar eens hoe lang die mensen elkaar al kennen) is begonnen om die groepen te leren hoe het hier, in het Volkskrant pand gaat. Net als in een soort gezinsverhouding treft de oudere groep voorzieningen. Eten en drinken - horecanvas, Vergunningen-van-de-gemeente: maak niet teveel lawaai, trek niet de afkeurende aandacht van de buren, blijf verre van de politie. Volks-evenementen: we gaan met zijn allen feesten, open-huis houden, opruimen, verbouwen. De binnenkomers, als een soort zelfstandige en soms opstandige groepen, proberen hun eigen regels op te leggen. Botsingen vinden plaats. Tussen groepen, tussen groepen en Urban Resort, binnen Urban Resort en ook nog wel tussen het Volkskrant pand en de omleving. Dat alles zijn vormen van ontmoeten. Ontmoetingen die je aangaat, of niet. De fase van het sluiten van alle deel-overeenkomsten komt eraan. Urban Resort gaat de confrontatie aan met alle huurders in groepen. Ietsje eerder zijn er de confrontaties met uitbaters-samendelers. Hun overeenkomsten zijn gevormd omdat ze wat nuttigs bijdragen of gaan bijdragen. Ook zij vragen om bijsturingen of ze sturen bij. Want Straks is niet alleen Urban Resort de oudere groep, dan zijn ook de andere groepen ouder, volwassen.
Ontmoeten en dus botsen, dat doe je op alle leeftijden, individueel en groepsgewijs. ontmoeten en botsen doe je op veel verschillende wijzen. Laat het vooral ook zijn in een sfeer van leren en spelen. Gevoel is daarbij ten diepste een goede raadgever (intuïtie - interne tutor). Gevoel zoals we dat hebben leren inhouden en verzwijgen is daarbij soms een pijnlijke raadgever (vechten en vluchten).De eerste tekenen van botsen en ontmoeten vinden al plaats in de groepen die nog geen van allen overeenkomsten hebben getekend. Sommigen wentelen de kosten waar ze niet aanwillen, af op nieuwe groepsdeelnemers. Anderen zenden ongehoorzamen er al uit en halen gewilligen ervoor in de plaats binnen. Weer anderen diskwalificeren medemensen in de groep en sluiten ze van leren en spelen uit. Het hoort er allemaal bij .......Houten, tzujan - 2 september 2007