" /> 'Hoezo samen?' | KaosBijeenkomsten | KaosProjects

'Hoezo samen?'

Hoezo ‘SAMEN’?
 

Organisatie

Datum:             donderdag 12 april 2007

Tijd:                  Van 17.00 tot 21.00 uur (voor avondeten wordt gezorgd)
Plaats:             Tesselschadestraat 13, nabij Leidseplein te Amsterdam; direct achter het Mariott Hotel
Entree:             € 10,--
 
 
Hoe gaat het met KaosProjects?

Op de Tesselschadestraat is KaosProjects een nieuwe groeifase ingegaan. Services voor KaosOndernemers worden ontwikkeld en geleverd, door en met acht drukdoende stagiairs. Jan, Onno, Julien en Hans dragen zorg voor ‘9.00 – 17.00’ openingstijden. Bijna elke dag is er bezoek van stagebegeleiders, KaosOndernemers en andere nieuwsgierigen, die de sfeer proeven en mogelijkheden verkennen om samen te werken. Ook zin om op bezoek te komen? Loop gewoon binnen, of kondig jezelf even aan op 020 – 6120696.
 
Over het thema: Hoezo ‘SAMEN’?
 
‘Samen leven, samen werken’ – de nieuwe regering praat ons waarden en normen aan met een ‘samen’ idioom. Ze willen dat iedereen aan de SAMENleving bijdraagt. Sociale innovatie wordt gestimuleerd: de mens moet in organisaties weer centraal komen te staan. Veertig achterstandswijken worden opgeknapt. Woningbouwcorporaties nemen een sociale verantwoordelijkheid op zich (Aedes). Scholen gaan ‘maatschappelijk breed’. Milieubewustzijn (duurzaamheid) is economierijp. Het lijkt wel of iedereen zijn eigen goede doel opricht. Grote goede doelen zijn gereduceerd tot organisaties (www.goededoelen.nl). Er zijn vele initiatieven om ondernemers te ondersteunen en te vernetwerken. Jongeren kunnen gesubsidieerd naar Africa reizen om het draagvlak voor ontwikkelingSAMENwerking te laten groeien (www.Xplore.nl). We zien veel initiatieven om ons heen, heel veel. Maar doen we het dan ook samen? 
 
Ook wij van KaosProjects hebben wat met ‘samen leven, samen werken, samen leren’. KaosProjects zit vooral op een activiteiten-spoor. Een combinatie van doen en leren. Van verrichten en belichten: ActieLeren. We werken op microniveau. We hebben invloed op mesoniveau. Passen we binnen de hierboven geschetste trend? Doen we ook wat anders?
 
Met Hilbrand Westra onderzoeken we op 12 april ‘de grote beweging’ en hoe we daar zelf in staan. Hoezo SAMEN? Zijn we nu echt toe aan een omslag? Bijvoorbeeld van individualistisch kapitalisme naar altruïstisch socialisme? Wat komt er in de praktijk van het ’SAMEN’ terecht?
 
We nodigen jullie uit. Wie je ook bent. Ondernemer, jong, adviseur, politicus, scholier, ouder. U bent van harte welkom om aan dit onderzoek-in-a-box mee te doen.
Graag aanmelden i.v.m. het eten: info@kaosprojects.nlTesselschadestraat 13
1054 ET Amsterdam
020 – 612 06 96
KaosServices