" /> De inconsistentie van Schijn-heilig-heid | Home | KaosProjects

De inconsistentie van Schijn-heilig-heid

Hoe inconsistent kan het CDA met Verhagen wezen?
Hoewel nog niet veroordeeld, er loopt een strafzaak tegen Wilders. Maar er wordt intensief en enthousiast met hem, zijn partij en dus zijn politieke ideologie samengewerkt ter vorming van een minderheidsregering met gedoogsteun van de PVV.
Hoewel nog niet veroordeeld voor de decembermoorden in Suriname, ALLE samenwerking wordt door Verhagen opgeschort en worden diverse maatschappelijke organisaties de ruimte geboden om hetzelfde te doen.
De veroordeling voor betrokkenheid bij drugshandel van Bouterse is ernstig genoeg. Maar als het aan de toenmalige regering ten tijde van die uitspraak, of Verhagen en met hem zijn partij, lag, dan was Bouterse meteen veroordeeld geworden voor de verantwoordelijkheid voor de decembermoorden. Aangezien dat niet kon, was men allang blij om op grond van betrokkenheid bij drugshandel een uitspraak te verkrijgen, die de man - nu president - tot internationaal gezocht individu transformeerde.
De uitspraken van Wilders en zijn PVV zijn in betekenis altijd mensonterend en discriminatoir. Indien de Islam een politieke ideologie is, dan is het Christendom en het Jodendom dat ook. En juist deze gelijkschakeling van religies is voor een deel binnen het CDA momenteel een reden tot protest om met de PVV in zee te gaan, aangezien hier grondwettelijke vrijheid van godsdienst(beleving) in het geding is.
Maar grijp dan - net als in het geval van Bouterse - naar het middel van opzeggen van enige samenwerking met PVV. Dan blijft het CDA met Verhagen enigszins geloof (en) waardig!